Διαθέτουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι νόστιμες και κυρίως είναι οι τροφές που οι διατροφολόγοι έχουν ανακηρύξει ως «τοπ» για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας. Εμείς σας προτείνουμε τον τρόπο που θα τις μαγειρέψετε, ώστε να τις αγαπήσουν!

Κολοκύθα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κολοκύθα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Β1, Β3, Β5, Β6 και C. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, φυτικές ίνες, χαλκό, ω-3 λιπαρά οξέα και άμυλο.

Τρόπος μαγειρέματος: Επειδή είναι γλυκιά και έχει ευχάριστη κρεμώδη υφή, ταιριάζει πολύ στις σούπες λαχανικών και κρεατικών. Πολτοποιήστε τα κομμάτια της, χωρίς τα σπόρια, και απλώς προσθέστε τα κομμάτια στις σούπες,. Επίσης, αποτελεί εξαιρετική πρώτη ύλη για πίτες και γλυκά.

Φακές
Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, φυλλικού οξέος και σιδήρου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης