Το όνομά του ακούστηκε στη διάρκεια της τηλεμαχίας. Ο Τζο ο υδραυλικός είναι ο άνθρωπος στο πρόσωπο του οποίου εκφράζονται όλα τα οικονομικά βάσανα των Αμερικανών.

Ο Τζο Βαρζελμπάκερ είχε πρωτοεμφανιστεί σε προεκλογική ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα και αφού είχε πλησιάσει το Δημοκρατικό υποψήφιο, τον είχε ρωτήσει τι σκοπεύει να κάνει με τη φορολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με το φορολογικό σας σχέδιο θα αποκτήσω περισσότερους φόρους έτσι δεν είναι», ρώτησε ο μικροεπιχειρηματίας τον Ομπάμα, για να λάβει την θετική απάντηση από τον δημοκρατικό υποψήφιο.

«Έχω δουλέψει σκληρά. Δουλεύω καθημερινά 10 με 12 ώρες και θα συνεχίσω να δουλεύω. Όσο προχωράω στην πραγματοποίηση του Αμερικανικού Ονείρου, τόσο περισσότερους φόρους μου επιβάλλουν», ανέφερε ο Τζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα του απάντησε, ότι στόχος της πολιτικής του δεν είναι να τιμωρήσει τους μικροεπιχειρηματίας, αλλά να βοηθήσει αυτούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να αποκτήσουν μία δεύτερη ευκαιρία. «Πιστεύω πως πρέπει να μοιραστεί ο πλούτος, είναι καλό για όλους», του είπε.

Ο Τζο ο υδραυλικός μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι είπε πως όχι μόνο δεν τον έπεισε ο Ομπάμα, αλλά τον φόβισε κιόλας με τη δήλωσή του. Μνημονεύτηκε πολλές φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ, με τους δύο υποψηφίους να δεσμεύονται για μείωση των φόρων του, βελτίωση των προνομίων υγείας του και οικονομική βοήθεια έτσι ώστε να καταφέρει να φτιάξει την επιχείρησή του. 

Θεωρείται μάλιστα πως όποιος από τους δύο υποψηφίους καταφέρει να “κερδίσει” την ψήφο ανθρώπων σαν τον Τζο, αυτός θα νικήσει και στις εκλογές.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης