Η εισαγωγή του φιστικιού στη διατροφή του παιδιού πρέπει να γίνεται πολύ νωρίς, ακόμη και από την ηλικία των τεσσάρων μηνών, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες να αναπτυχθεί αλλεργία στον ξηρό καρπό.

Μελέτες δείχνουν πως, όταν η έκθεση στο φιστίκι γίνεται αρκετά νωρίς, ο κίνδυνος αλλεργίας μπορεί να μειωθεί έως και κατά 80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες οδηγίες του για την κατανάλωση φιστικιού στις μικρές ηλικίες.

Οι γονείς συχνά διστάζουν να δώσουν στα μικρά παιδιά φιστίκια και προϊόντα φιστικιού γενικότερα, και οι ειδικοί μέχρι τώρα συνιστούσαν παραδοσιακά το παιδί να εκτίθεται για πρώτη φορά στον ξηρό καρπό από την ηλικία των τριών ετών και μετά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης