Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης επηρεάζει άμεσα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του εμβρύου και αυξάνει την προδιάθεση έναντι πλήθους ασθενειών.

Ομάδα επιστημόνων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Duke στις Ηνωμένες Πολιτείες επισημαίνουν ότι η διατροφή της εγκύου καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την έκφραση των γονιδίων του εμβρύου, επηρεάζοντας έτσι όχι μόνο τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά αλλά και τους μεταβολικούς παράγοντες που αυξάνουν την προδιάθεση έναντι του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές κατάφεραν να αλλάξουν το χρώμα του τριχώματος σε νεογνά πειραματόζωα, χορηγώντας στις μητέρες τους βιταμίνη Β12, φυλικό οξύ, χολίνη και βηταΐνη…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης