Τυχαία συνάντηση με τον γνωστό οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι είχαν σήμερα το απόγευμα, στους διαδρόμους του Φόρουμ του Νταβός, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Ρουμπίνι είναι ο άνθρωπος ,ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή, λοιπόν, τη δήλωσή του αυτή, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις για τα όσα έγραψε και είπε ο οικονομολόγος. Ο κ. Ρουμπίνι περιορίστηκε μόνο στο ζήτημα του δήθεν δανεισμού της χώρας μας από την Κίνα, λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι δεν ισχύουν τα περί δανείου αυτού.

Ο κ. Παπανδρέου όμως δεν φάνηκε να ικανοποιείται από τις εξηγήσεις του κ. Ρουμπίνι, και παρατήρησε ότι καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα γράψει κάτι να ρωτήσει για το τι ακριβώς ισχύει.

Η σύντομη συνομιλία κατέληξε με τον κ. Ρουμπίνι να εκφράζει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του προς τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιτ Μίλιμπαντ, με τον οποίο συζήτησαν ευρωπαϊκά θέματα για την οικονομική κρίση, το Κυπριακό και την διεθνή ασφάλεια με επίκεντρο το Αφγανιστάν.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί, και τον επικεφαλής του οργανισμού εργασίας του ΟΗΕ, Χουάν Σομάδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης