Στο επίκεντρο της συνομιλίας του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, βρέθηκε το πρόγραμμα της μεθαυριανής επίσκεψης του πρώτου στην Κύπρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν στο Λονδίνο.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ειδικά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εντατικών διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε, επίσης, ότι είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει ομολόγους του άλλων χωρών, κυρίως εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την πορεία των απευθείας συνομιλιών. Ο Μάρκος Κυπριανού τόνισε ότι οι συνάδελφοί του επέδειξαν κατανόηση για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο Λονδίνο, ο κ. Κυπριανού είχε και μακρά συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της μετάβασης του Δημήτρη Δρούτσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης