Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Καταπέλτης κριτικής κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν κατά την ομιλία του, στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Γραμματέας, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, συμπληρώνουμε δύο χρόνια διακυβέρνησης από την ερμαφρόδιτη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τιμόνι της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε με δυο φράσεις αυτά τα δυο χρόνια θα λέγαμε: Δυο χρόνια που η κοινή λογική συγκρούεται με την «αριστερή προκατάληψη» και ηττάται. Δυο χρόνια υποσχέσεων, προπαγάνδας και ωμής εξουσίας. Δυο χρόνια που βιώνουμε μια πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική σύγχυση και μια συνολική εθνική οπισθοχώρηση».

Συνεχίζοντας την αυστηρή κριτική του, επεσήμανε: Δυο χρόνια έχουμε μια Κυβέρνηση

· που αντί να κυνηγά τις εξελίξεις, οι εξελίξεις τη «γονατίζουν»,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· που απεχθάνεται τους άξιους, αλλά δουλεύει για τους κομματικούς συγγενείς της,

· που στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες και προσπαθεί ανεπιτυχώς να μας πείσει για το αριστερό προφίλ της»

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στον ένα χρόνο, που βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Από την άλλη όμως, πριν από λίγες ημέρες, είχαμε μια άλλη επέτειο. Την επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

· Αυτή η ανάδειξη αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

· Και σηματοδότησε μια νέα αρχή.

· Την εκκίνηση για τη νέα ιστορική αποστολή της Νέας Δημοκρατίας: την ανόρθωση της Ελλάδας.

Δημιούργησε ένα κίνημα αλήθειας. Ένα κίνημα που φέρνει Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά».

Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Παράλληλα δημιούργησε την πιο ραγδαία μεταστροφή της κοινωνίας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και ανέπτυξε μια ισχυρή δυναμική για τη Νέα Δημοκρατία. Διότι το πολιτικό πρόταγμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι μια αξιόπιστη, υπεύθυνη, φιλοευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική πρόταση διακυβέρνησης, χωρίς εύκολα λόγια και μακριά από τον τοξικό λαϊκισμό».

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε: «Πολύ σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα διασταυρωθούν με την Ιστορία. Σε αυτή την ιστορική συνάντηση η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας θα ανταποκριθούν στην κοινή ιστορική αποστολή που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες: Την ανόρθωση της Πατρίδας μας. Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, διότι ένα χρόνο τώρα, έχουμε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και κάναμε πολλά και γενναία βήματα μπροστά».
Και είπε: «Επιπλέον, στον ένα χρόνο παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι του κόμματός μας διασφαλίστηκε η ενότητα και η σύμπνοια στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, η οποία από εχθές μετρά έναν ακόμη βουλευτή τον κ. Ιάσωνα Φωτήλα, τον οποίο και καλωσορίζουμε»

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αναφέρθηκε στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στη διοργάνωση Νομαρχιακών Συνελεύσεων σε όλη την χώρα, και τόνισε: «Ενεργοποιήσαμε και συνεχίζουμε καθημερινά και με ένταση να ενεργοποιούμε τη βάση μας στις τοπικές κοινωνίες».

Μίλησε για τα εγκαίνια των γραφείων στις κατά τόπους Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων, τον επανασχεδιασμό των 13 Γραμματειών του Κόμματος, με στόχο να είναι πιο εξωστρεφείς, συνομιλητές με την κοινωνία και τους επαγγελματικούς κλάδους εμπλουτίζοντάς τες με στελεχιακό δυναμικό, μέσα από τη δράση «Συμμετέχω στη Νέα Δημοκρατία, την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, την Κάρτα Μέλους του Κόμματος, τη δημιουργία Μητρώου Πολιτικών Στελεχών – Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται όπως «Κανείς στο Περιθώριο» και τη «Συμφωνία Αλήθειας με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους» καθώς και «Συμφωνίας Αλήθειας» σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Και σημείωσε: «Δε σταματάμε εδώ! Προγραμματίζουμε θεματικές επισκέψεις για την Υγεία σε όλη την Ελλάδα με τους αρμόδιους Τομεάρχες και Γραμματείς του Κόμματος, και εκδηλώσεις σχεδόν από όλους τους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου και τις Γραμματείες του Κόμματος σε συνεργασία με τοπικά στελέχη και φυσικά τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Και καταλήγοντας, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε: «Δεν επαναπαυόμαστε στην δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εντείνουμε τις προσπάθειές μας, διότι η επόμενη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει να αντιμετωπίσει το ναρκοπέδιο που αφήνει η σημερινή Κυβέρνηση. Γι’ αυτό, χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης κατ’ αρχήν μεταξύ μας αλλά με τους πολίτες. Και αυτό κάνει τη δική μας αποστολή ακόμη πιο σημαντική. Όλοι εμείς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα στελέχη της Παράταξης, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης