Από νωρίς φέτος το Τριώδιο, που άρχισε την περασμένη Κυριακή, καθώς το Πάσχα είναι στις 4 Απριλίου. Έτσι, ενώ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας, ξεκίνησαν και τα αποκριάτικα ξεφαντώματα.

Παλιές εποχές από την περίοδο της Αποκριάς αναβιώνει η ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Τριώδιο – Στα Ίχνη της Παράδοσης», που οργανώνουν οι Λεβιδιώτες της Αθήνας με το Σύλλογό τους «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ», για την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, το μεσημέρι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποκριάτικη εκδήλωση, που γίνεται για τρίτη χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία, θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους στο μεγάλο μουσικό κέντρο «STUDIO ΚΗΦΙΣΙΑ» (πρώην Μπάμπης) στην Κηφισιά (Όθωνος και Μ. Μπότσαρη).

Ο φοιτητικός χορευτικός όμιλος της Λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το χορευτικό συγκρότημα «Η ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ», από την όμορφη αρκαδική κωμόπολη, το Λεβίδι, θα παρουσιάσουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ ξεχωριστό χρώμα από τα παλιά θα δώσει και ο χορός «των βλάχων». Ακόμη πολλά δρώμενα από την περίοδο του Τριωδίου θα αναβιώσουν παλιές εποχές, ενώ το ενδυματολογικό θέμα για τους εορταστές συνδέεται με την παράδοση και την παλιά Αθήνα..

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστροφή στην παράδοση, με τραγούδια από όλη την Ελλάδα και αναδρομή στα παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα. Με τους γνωστούς τραγουδιστές Λάμπρο Καρελά, Μαρία Σουλτάτου, Γιώργο Περαντάκο, Μαρία Σπυροπούλου και Παναγιώτη Λάλεζα. Επίσης, στην πολυμελή ορχήστρα μετέχουν και οι Πάνος Τσιόγκας στο κλαρίνο, ο Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί και ο Μάνος Κουτσαγκελίδης στο κανονάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από τους Λεβιδιώτες της Αθήνας και τους φίλους τους, στο αποκριάτικο ξεφάντωμα θα πάρουν μέρος και πολλοί συμπατριώτες τους με τοπικές φορεσιές από , το Λεβίδι και την Τρίπολη, που θα φθάσουν στον τόπο της εκδήλωσης με πίπιζες και νταούλια , ανεβάζοντας το κέφι και αναβιώνοντας στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, από την περίοδο της Αποκριάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης