Τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου της Εκκλησίας μέσω του ΕΣΠΑ συζήτησαν η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σε ερώτηση για το ποσοστό απορροφητικότητας των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η υπουργός απάντησε ότι «όλο το κοινοτικό μας πλαίσιο έχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα, 3,5% μέχρι τώρα. Απλουστεύουμε όλες τις διαδικασίες με τον νόμο που θα φέρουμε στη Βουλή τον επόμενο μήνα και, ταυτόχρονα, αναθεωρούμε στο περιεχόμενό του, έτσι ώστε τα χρήματα, τα οποία θα ξοδευτούν, να πιάσουν τόπο για το δημόσιο συμφέρον, για την κοινωνική συνοχή και για την ανάπτυξη του τόπου μας» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί το ποσό από το ΕΣΠΑ που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση στην Εκκλησία, η κ. Κατσέλη σημείωσε: «Υπήρχε μια προγραμματική συμφωνία, την οποία συζητήσαμε με το Μακαριότατο. Θα υπάρξει αναθεώρηση αυτής της σύμβασης, έτσι ώστε οι προτεραιότητες να ενταχθούν αρμονικά στο νέο αναθεωρημένο ΕΣΠΑ, το οποίο θα έρθει στη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι υπήρξε σύμπτωση απόψεων: «Εμείς θέλουμε το αναπτυξιακό μας έργο, που αναφέρεται κυρίως στην αναστύλωση των μνημείων και στην αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να βρει μια ανταπόκριση. Και αυτό βγήκε από τη συζήτηση, ότι είναι κοινό το ενδιαφέρον.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης