Οι εξελίξεις με τη μείωση της ποινής της Τσέλσι Μάνινγκ φαίνεται πως έχουν κι άλλες προεκτάσεις.

Αυτό διότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ είχε ανακοινώσει ότι θα δεχόταν να εκδοθεί στις ΗΠΑ, εάν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χάρη στη Μάνινγκ, πρώην μέλος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που καταδικάστηκε διότι παρέδωσε περισσότερα από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα στον ιστότοπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στη Μάνινγκ, ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, παρότι (σ.σ.: η υπόθεση για την οποία απειλεί πάντοτε να τον δικάσει το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης) παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα» ανέφερε ο ιστότοπος WikiLeaks μέσω του Twitter.

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και παραμένει εκεί από τον Ιούνιο του 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες για βιασμό, τις οποίες ο ιδρυτής του WikiLeaks αρνείται.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθε η ώρα ο Τζούλιαν Ασάνζ να παραδώσει τον εαυτό του στις Αρχές των ΗΠΑ;» διερωτάται ο «Independent», o οποίος εκτιμά πως θα ασκηθούν πιέσεις για την έκδοσή του στην Αμερική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης