«Οι προκλήσεις στην Υεμένη αυξάνονται και, εάν δεν αντιμετωπιστούν, κινδυνεύουν να απειλήσουν τη σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που θα δοθεί στη δημοσιότητα, έπειτα από τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στο Λονδίνο.

Οι ΗΠΑ και ακόμα είκοσι χώρες συμμετέχουν σήμερα σε μία σύνοδο που συγκάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, με στόχο να βοηθήσει την Υεμένη να αντιμετωπίσει την απειλή της αλ Κάιντα, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης ενός αμερικανικού επιβατικού αεροσκάφους, στις 25 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση της Υεμένης αναγνωρίζει την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσει σε πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι μεγάλες διεθνείς δυνάμεις δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν την Υεμένη στον αγώνα της κατά της αλ Κάιντα», συνεχίζει το σχέδιο της δήλωσης.

Αυτή η σύνοδος, που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών και σκοπεύει να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην Υεμένη και να αποφύγει να μετατραπεί αυτή η χώρα σε προπύργιο της τρομοκρατίας, θα ξεκινήσει στις 18:00 (ώρα Ελλάδας).

Στη σύνοδο θα πάρουν μέρος η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και γειτονικές χώρες της Υεμένης αλλά και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναβολή των πτήσεων μεταξύ Μ. Βρετανίας και Υεμένης, μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης