15 – 20/10

Tango Fire!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυθεντικές τάνγκο βραδιές με τους χορευτές να παίρνουν φωτιά!

Είναι μεσάνυχτα, τα τραπεζάκια του Cafe Milonga έχουν μπει στις θέσεις τους, τα φώτα ανάβουν και στη σκηνή ανεβαίνουν οι ακούραστοι χορευτές του Tango Fire, με τα ψηλά θανατηφόρα τακούνια και τα μαύρα γυαλιστερά σκαρπίνια για να μας ταξιδεύουν στον περήφανο κόσμο του τάνγκο μέσα από τις εκπληκτικές χορογραφίες της βασικής χορογράφου της ομάδας, Yanina Fajar. Σ’ αυτό το πρώτο μέρος το τάνγκο ακολουθεί ακόμα το παραδοσιακό στυλ, με περίπλοκα βήματα και σώματα που στριφογυρίζουν σε απόσταση αναπνοής.

Ταξιδεύοντας στο χρόνο μέσα από τον 19ο αιώνα, φτάνουμε στην εποχή του Tango Nuevo, με τις ακροβατικές κινήσεις και τα τολμηρά άλματα. Σ’ ένα συνδυασμό αθλητικής δύναμης, χορευτικής δεξιοτεχνίας και ακρίβειας κλασικού μπαλέτου, τα ζευγάρια του Tango Fire επιχειρούν μια τολμηρή βουτιά στο νέο στυλ τάνγκο στο δεύτερο μέρος της παράστασης με τίτλο «The Show».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σώματα «πετούν» και στροβιλίζονται, τα πόδια σμίγουν και χωρίζονται στο λεπτό. Χωρίς να εγκαταλείπουν τα κλασικά μοτίβα του τάνγκο, οι χορευτές δίνουν με την παράσταση Tango Fire νέα πνοή στον αγαπημένο χορό της πατρίδας τους.

Την παράσταση κλέβουν οι τέσσερις νέοι και εξαιρετικά ταλαντούχοι μουσικοί του σχήματος Quatrotango, που θα μπορούσαν με τις άψογες εκτελέσεις των κομματιών του Astor Piazzola και Mariano Mores να αποτελούν μια ξεχωριστή παράσταση από μόνοι τους. Οι νότες του βιολιού, του πιάνου, του μπαντονεόν και του μπάσου ακολουθούν τα βήματα των χορευτών σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, υπό την καθοδήγηση του νεαρού, αλλά εξαιρετικά ανήσυχου και ταλαντούχου μουσικού διευθυντή Gabriel Clenar. Οι μουσικοί του Quatrotango πραγματικά χαρίζουν σε κάθε χορευτικό κομμάτι τον κατάλληλο ρυθμό και την απαραίτητη δυναμική.

Μια παράσταση που φέρνει το άρωμα του Μπουένος Άιρες στην Αθήνα για έξι μοναδικές βραδιές.

Σύμφωνα με τους New York Times, το Tango Fire «…κυλάει σαν ένα τρένο εξπρές χωρίς ποτέ να εκτροχιάζεται… καταπληκτική ορχήστρα… πρωτοφανής ταχύτητα… βελούδινη κίνηση».

Παραγωγή: ADaM Productions

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης