Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης επανέλαβε την άποψη ότι υπάρχει ανάγκη μετατροπής της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε Εξεταστική για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

«Εκτίθεται η Βουλή και η πλειοψηφία, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών έχει για μένα μεγαλύτερη αξία από τα πόσα έφαγε ο Εφραίμ», είπε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε κατ’ αρχήν να ζητηθεί από την ΕΥΠ το πόρισμα που είχε βγάλει για την υπόθεση και να κληθούν όλοι οι διατελέσαντες διοικητές της ΕΥΠ της περιόδου εκείνης και εντεύθεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας προσδιορίσει τις θέσεις της η κυβέρνηση επί του ζητήματος, αν θα συσταθεί ή όχι εξεταστική, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Θεσμών, Φώτης Κουβέλης, ενώ υπέρ της κοινοβουλευτικής εξέτασης τάχθηκε και η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ.

Ψηφιακή Τηλεόραση

Με το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης θα ασχοληθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ένα θέμα προτεραιότητας λόγω των στενών χρονικών ορίων που υπάρχουν για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφέρει την κυβέρνηση, προτού βρεθεί στο στόχαστρο εκβιασμών από τους επιχειρηματίες των μέσων, να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη αδειών ψηφιακής», είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Πρόσθεσε ότι εκτός της ΕΡΤ που είχε αρχικώς συμφωνήσει και μετά υπαναχώρησε, όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια συγκρότησαν την κοινοπρακτική εταιρεία DIGEA και καλούνται σήμερα οι καταναλωτές να αγοράσουν νέους δέκτες ή αποκωδικοποιητές, κι όλα αυτά ερήμην της κυβέρνησης.

Θα είναι ντροπή αν αυτοί οι κύριοι, εν όψει της ψηφιακής, επαναλάβουν το καθεστώς της αναλογικής, με βάση τα συμφέροντα της τσέπης τους, είπε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι, όπως είναι ο ισχύων νόμος, είναι αδύνατο να είμαστε έτοιμοι το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία DIGEA εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών, τόνισε ο Τηλέμαχος Χυτήρης και προσέθεσε ότι έχει προσωρινή άδεια για δοκιμαστικές εκπομπές, αλλά ο φόβος που εκφράζεται είναι ότι «αυτές οι πρόβες θα είναι στο τέλος και καθεστώς, και αυτές θα είναι οι άδειες που θα δοθούν».

Είναι επείγον και άμεσο το θέμα της ψηφιακής. Εδώ βρισκόμαστε μπροστά στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έθεσε το γενικότερο ζήτημα του ηλεκτρονικού Τύπου, την ανάγκη καθιέρωση ποιοτικών κριτηρίων στην κρατική διαφήμιση, τον επανέλεγχο του μείζονος ζητήματος της μέτρησης της τηλεθέασης και των δημοσκοπήσεων, καθώς και της κατάστασης που επικρατεί στην κρατική τηλεόραση, για την οποία ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι «συνιστά διαχρονικό σκάνδαλο», κι έχει εκφραστεί η θέση για συγκρότηση και γι’ αυτήν εξεταστική επιτροπή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης