Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Τζάγκερ έκανε λόγο τα ξημερώματα της Τρίτης για «τρομοκρατική ενέργεια» αναφορικά με τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο Ραλφ Τζάγκερ πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στο γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο έχουν αυξηθεί, με αστυνομικούς να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να κυκλοφορούν με αυτόματα όπλα​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από την πρώτη στιγμή που το φορτηγό παρέσυρε κατοίκους και επισκέπτες στην πρωτεύουσα, προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων, οι γερμανικές αρχές ήταν «φειδωλές» στις ανακοινώσεις τους, αποφεύγοντας να κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια», την ώρα που διεθνή ΜΜΕ συνέδεσαν το συγκεκριμένο συμβάν με εξτρεμιστική δράση. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, η οποία ξύπνησε μνήμες από το μακελειό στη Νίκαια (Ιούλιος 2016) με τους 84 νεκρούς.
Ο Ραλφ Τζάγκερ πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στο γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο έχουν αυξηθεί, με αστυνομικούς να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να κυκλοφορούν με αυτόματα όπλα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ είχε δηλώσει στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ZDF: «Δεν θέλω αυτήν τη στιγμή να ψελίσω τη λέξη επίθεση».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης