Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων στην Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ» περί συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σήμερα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ένα γεγονός που συνέβη την 27η Οκτώβριου 2004 και, αρχικά θεωρήθηκε τυχαίο, ήταν και αυτό τμήμα της συνωμοσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση πάνω από το σπίτι του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Άκυρα. Ένας χειριστής πέταξε το αεροσκάφος τόσο χαμηλά που χτύπησε και έριξε το μισοφέγγαρο από την κορυφή ενός μιναρέ που βρισκόταν στην γειτονιά σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του Ερντογάν.

Εκείνη την ημέρα συνεδρίαζε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία, ενώ 2 ημέρες αργότερα εορτάζεται στην Τουρκία η «ημέρα της Δημοκρατίας».

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι οι «χαμηλές πτήσεις» στην Άγκυρα πάνω από το Κοινοβούλιο, στο σπίτι του Ερντογάν κ.ά. αποσκοπούσαν σε εκφοβισμό και περιλαμβάνονταν στο σχέδιο για την ανατροπή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Ιλκέρ Μπασπούγ, μετά τις αποκαλύψεις, φανερά εξοργισμένος δήλωσε ότι η υπομονή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει όρια και αναθεμάτισε τα περί σχεδίων κατάρριψης αεροσκάφους από την ελληνική πολεμική αεροπορία και τα περί της πτήσης πάνω από το σπίτι του Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης