Στο σημαντικό έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Καλλικρατικών Δήμων και Περιφερειών στην εποχή της κρίσης, αλλά και στο σπουδαίο ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία βρίσκεται στα Ιωάννινα και έχει διαδοχικές συναντήσεις με φορείς.

Η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είχε συνάντηση με τον πρύτανη, Γιώργο Καψάλη, ενώ σε δηλώσεις αμέσως μετά, υπογράμμισε πως η επιστημονική κοινότητα, μπορεί να έχει καθοριστική συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο στόχος όλων μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Και για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να συνδέσουμε την επιστημονική κοινότητα με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, γύρω από ένα σχέδιο εθνικό, ένα σχέδιο αναπτυξιακό-κοινωνικό, που θα έχει στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αλληλεγγύη».

Η επίσκεψη της στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που όπως ανέφερε, έχει αποσπάσει υψηλές διακρίσεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτέλεσμα που οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό, στους καθηγητές, στο ερευνητικό προσωπικό, στα διοικητικά στελέχη και στους φοιτητές, είχε και χαρακτήρα συμβολικό.

«Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί θέλουμε να δηλώσουμε ότι σε μία εποχή που η κυβέρνηση διαρκώς υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση και τα δημόσια πανεπιστήμια, εμείς είμαστε στο πλάι της εκπαιδευτικής κοινότητας», είπε και υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από λίγες μέρες, μίλησε για αντιμεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης