Οι κακοί τρόποι στο τραπέζι, όπως το φτύσιμο του φαγητού, είναι πολύ συχνοί στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ωστόσο, ορισμένες κακές συνήθειες την ώρα του φαγητού μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη κάποιου προβλήματος συμπεριφοράς.

Τα προβλήματα με το φαγητό αποτελούν συχνό παράπονο των γονέων που έχουν μικρά παιδιά. Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά σπρώχνουν το πιάτο τους μακριά ή το πετούν στο πάτωμα, ενώ κάποια άλλα τρώνε επιλεκτικά -συνήθως τρόφιμα όπως ψωμί και τυρί, αλλά όχι ψάρι, λαχανικά και άλλα κανονικά φαγητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένα άλλα προβλήματα είναι εξαιρετικά σπάνια. Λίγα είναι τα παιδιά που τρώνε τόσο πολύ, ώστε να κάνουν εμετό, να κλαίνε ή να είναι οξύθυμα την ώρα του φαγητού.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η προβληματική συμπεριφορά περιορίζεται στην ώρα του φαγητού. Ωστόσο, αρκετές είναι οι μητέρες που έχουν παιδιά με γενικότερα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως εκρήξεις θυμού και μεγάλη αντιδραστικότητα.

Δεν πρέπει όμως να ανησυχείτε, αφού τα περισσότερα προβλήματα στο τραπέζι αποτελούν φυσιολογικό κομμάτι των προσχολικών διατροφικών συνηθειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης