Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Κανάλι Σαιν-Μαρτέν (Canal St. Martin),μια διώρυγα μήκους πέντε χιλιομέτρων στα ανατολικά του Παρισιού (διανοίχτηκε το 1825 και αποτελεί την πιο σύντομη διαδρομή προς τον Σηκουάνα) κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης, ακριβώς ένα χρόνο μετά, από μια σειρά συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας του Iσλαμικού Χαλιφάτου, στο βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, Σεν Ντενί.

Κατά τις επιθέσεις αυτές, που ήταν οι πιο θανατηφόρες στη Γαλλία, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι, από τους οποίους περίπου 90 στο θέατρο Μπατακλάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες φαναράκια ως σύμβολα της ελπίδας και της ζωής, αφέθηκαν νωρίτερα στο κανάλι Saint-Martin, ως φόρο τιμής στα θύματα της 13ης Νοεμβρίου.

Στα κοινωνικά δίκτυα, οι Παριζιάνοι μοιράζονται φωτογραφίες και λόγια υποστήριξης: «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» αναφέρουν οι περισσότεροι στα μηνύματά τους για τα θύματα των επιθέσεων και σχεδόν όλοι οι Γάλλοι το βράδυ της Κυριακής έχουν από ένα κεράκι στα παράθυρά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης