Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εκλέγονται στην Μεσσηνία -ο Δημήτρης Κουσελάς, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Βουδούρης- αντιδρούν στην απόφαση του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους, η οποία ακυρώνει απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, που ελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και όριζε ότι το μνημείο του Επικούρειου Απόλλωνα μεταφέρεται στην ΛΗ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων στη Μεσσηνία, αντί της Ζ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σαφές ότι το ερώτημα που τέθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης, αλλά στη διαδικασία αποκατάστασης του σφάλματος να γραφεί ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα ως ανήκων στον Νομό Ηλείας, αντί της Μεσσηνίας.

Για τούτο ζητάμε να ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες αποκατάστασης του σφάλματος, στο οποίο αναφερόμαστε στην από 30-11-2009 επιστολή μας (επισυνάπτεται). Έχουμε μάλιστα ζητήσει – και συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Υπουργό -, να γίνει συνάντησή μας μαζί του, για να τον ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας του θέματος».

Πηγή: filiatranews.blogspot.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

«Στην Ηλεία ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα» Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Διαδικτυακός «πόλεμος» για τον Επικούρειο Απόλλωνα Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς χαρίζει τον «Παρθενώνα»; Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης