Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, η καθημερινή χορήγηση 400 διεθνών μονάδων βιταμίνης D στα παιδιά προλαμβάνει την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών.

Όπως συνιστά η αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ακόμη και βρέφη που θηλάζουν ή έφηβοι που δεν πίνουν γάλα ή πίνουν ελάχιστες ποσότητες θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά 400 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα γάλατα που διατίθενται στην αγορά περιέχουν βιταμίνη D, ωστόσο, πολλά παιδιά και έφηβοι δεν πίνουν αρκετό γάλα –τουλάχιστον τέσσερις κούπες την ημέρα λένε οι ειδικοί- με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν και τις ενδεδειγμένες ποσότητες της βιταμίνης.

Εκτός από το γάλα, τη συγκεκριμένη βιταμίνη περιέχουν επίσης τα δημητριακά, και τα κονσερβοποιημένα ψάρια , όπως ο τόνος και οι σαρδέλες. Ο πιο ενδεδειγμένος, ωστόσο, τρόπος λήψης της βιταμίνης D, είναι μέσω της έκθεσης στον ήλιο.

Η νέα μελέτη, απέδειξε ότι η βιταμίνη D, εκτός από το να δίνει ενέργεια, βοηθά στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη, αλλά και καρδιακών παθήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή η ακριβής ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης που θα πρέπει να λαμβάνει καθημερινά κάποιος για να προλαμβάνει την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών.

Η νέα οδηγία της αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής έρχεται να αντικαταστήσει ανάλογη οδηγία που είχε δοθεί το 2003 και η οποία συνιστούσε τη λήψη 200 IU βιταμίνης D καθημερινά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν τον Νοέμβριο στην Επιθεώρηση της Ακαδημίας Παιδιατρικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης