Η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση των οστών, η οποία εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Επειδή είναι μία ασθένεια που γίνεται αντιληπτή μόνο όταν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, η ενημέρωση και η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της.

Η σωστή διατροφή είναι ένας τρόπος να διατηρούμε υγιή τα οστά μας. Δεν είναι όμως αρκετό, καθώς τα οστά έχουν ανάγκη να «γυμνάζονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το παιχνίδι, με τη μορφή αθλητικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και οι απλές  καθημερινές δραστηριότητες για τους ενήλικες, είναι ευεργετικά για την υγεία των οστών και για την πρόληψη οστεοπορωτικών καταγμάτων. Τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να είναι το ανεβοκατέβασμα της σκάλας, ο χορός, το γρήγορο περπάτημα και η μεταφορά αντικειμένων, για παράδειγμα τα καθημερινά ψώνια. Κατά την άσκηση τα οστά δέχονται κραδασμούς που τα ωθούν να γίνουν πιο γερά.

Αρκεί, λοιπόν, να γυμναζόμαστε 3-4 φορές την εβδομάδα κάνοντας το αγαπημένο μας άθλημα ή βγαίνοντας συχνά για περίπατο, ώστε να βελτιώνουμε την υγεία της καρδιάς μας και να διατηρούμε τα οστά μας υγιή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης