Έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ στις δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ότι οι θέσεις και απόψεις κάποιων δημοσιογράφων της χώρας, σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, ενισχύουν τα επιχειρήματα της Ελλάδας, στην προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η Ένωση κατηγόρησε τον κ. Ιβάνοφ ότι τάσσεται μ’ αυτούς, οι οποίοι επιχειρούν να κατατάξουν τους δημοσιογράφους της χώρας σε «πατριώτες» και «προδότες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ιβάνοφ είχε δηλώσει: «Όταν υπάρχει μία διένεξη, η κάθε πλευρά προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της με αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι κι η Ελλάδα θα παρουσιάσει πολλά επιχειρήματα. Όπως ακούω, πολλά εξ αυτών θα είναι δηλώσεις δικών μας δημοσιογράφων, με τις οποίες διέδιδαν εικασίες και διοχέτευαν λανθασμένες πληροφορίες, τις οποίες η ελληνική πλευρά χρησιμοποιεί προς όφελός της. Η Ελλάδα το εκμεταλλεύεται αυτό, διότι εμείς βρισκόμαστε εκτός, (σ.τ.σ εννοεί ΝΑΤΟ και ΕΕ) ενώ αυτή είναι μέλος και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να μας μπλοκάρει», δήλωσε ο κ. Ιβάνοφ, σχολιάζοντας το απαντητικό μνημόνιο που κατέθεσε η Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για απόπειρα πειθαναγκασμού του δημοσιογραφικού κόσμου στη Μακεδονία. Οι δημοσιογράφοι δεν εργάζονται προς όφελος κάποιας μεριάς, αλλά μεταδίδουν πληροφορίες και γεγονότα και έχουν το δικαίωμα να σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης