Για μία ακόμα ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Νιγηριανούς χριστιανούς και μουσουλμάνους, στην πόλη Τζος και τα περίχωρά της, όπου η παρουσία στρατιωτών έχει ενισχυθεί, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Περίπου 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή μέσα σε τρεις ημέρες. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν με αφορμή την κατασκευή τεμένους στη συνοικία Νασαράουα Γκουόμ, όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ζήτησε από τις νιγηριανές στρατιωτικές δυνάμεις να είναι συγκρατημένες στη χρήση βίας. «Η Νιγηρία πρέπει να διασφαλίσει πως οι δυνάμεις διατήρησης της τάξης θα δείξουν αυτοσυγκράτηση και θα σεβαστούν τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση βίας», τονίζει η οργάνωση.

Η νιγηριανή κυβέρνηση αποφάσισε χθες, Τρίτη, να στείλει περισσότερα στρατεύματα στο Τζος και να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το HRW εκτιμά πως περισσότεροι από 13.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις στη Νιγηρία, από την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος το 1999, και επισημαίνει πως πολλοί από τους υπευθύνους παραμένουν ατιμώρητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αυξάνονται οι νεκροί στην πόλη Τζος της Νιγηρίας, 19 Ιανουαρίου 2010, 19:05

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης