Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», το οποίο δείχνει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων στον Έβρο, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. 

Για το γύρισμα του βίντεο χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα του e-evros.gr  ακόμη και Drone, για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση της εντυπωσιακής προσπάθειας των ελληνικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις Διοικήσεις των σχηματισμών και τις υφιστάμενες αυτών μονάδων συμμετείχαν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης ήταν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

-Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

-Η διαπίστωση του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Για την «Παρμενίων 2016» επισκέφθηκε τον Έβρο ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος όπου και παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» στον νομό Έβρου. Επίσης το παρόν έδωσαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος κ. Αποστολάκης Π. και οι αρχηγοί όλων των γενικών επιτελείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης