Μικροσυμπλοκές και δακρυγόνα στη νέα πορεία των νεαρών που βρίσκονται στην Άμφισσα με αφορμή την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν κατά την αποχώρηση των νεαρών από τις φυλακές της Άμφισσας. Όταν επιχείρησαν να κάνουν παράκαμψη, αστυνομικοί που τους ακολουθούν τους σταμάτησαν και τους χτύπησαν, κάνοντας παράλληλα χρήση δακρυγόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια αποχώρησαν ειρηνικά.

Πορεία στα δικαστήρια

Η προγραμματισμένη πορεία μαθητών των δύο γυμνασίων και των δύο λυκείων της πόλης, οι οποίοι απέχουν σήμερα από τα μαθήματά τους, αντιεξουσιαστών και αριστεριστών ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00, από την είσοδο της Άμφισσας μέχρι το δικαστικό μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας, των δημοσιογράφων και των κατηγορουμένων, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Η προγραμματισμένη κινητοποίηση καθυστέρησε να ξεκινήσει μία ώρα, προκειμένου να φθάσουν στην Άμφισσα και οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έφυγαν τα ξημερώματα με λεωφορεία από την Αθήνα, αλλά τους σταμάτησε η αστυνομία έξω από το Δίστομο, για να τους υποβάλει σε σωματικό έλεγχο.

Συνολικά έξι πούλμαν έφτασαν στην Άμφισσα, μεταφέροντας νεαρούς οι οποίοι ήθελαν να δώσουν το παρόν στην πορεία.

Διαβάστε επίσης:

Διακόπηκε για την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010, 07:56.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης