Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Πλησιάζει η μέρα που η Νέα Δημοκρατία θα είναι η Κυβέρνηση ώστε ν’ απαλλαγεί ο τόπος από τη πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση της χώρας. Η Ελλάδα αξίζει μία πολύ καλύτερη κυβέρνηση. Η ΝΔ απέδειξε πως έχει ρίζες. Οι απλοί νεοδημοκράτες κράτησαν όρθια την παράταξη. Η ΝΔ είστε εσείς. Το κόμμα έχει ρίζες στην κοινωνίας. Οι αξίες μας, σήμερα, είναι περισσότερο επίκαιρες παρά ποτέ», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική του ομιλία στο Αγρίνιο κάνοντας παράλληλη εκτενή αναφορά στον ιδρυτή της γαλάζιας παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάνω απ’ όλα βάζουμε τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Η λογική μας είναι, πως ο καθένας θα προχωρήσει με σκληρή δουλειά. Σήμερα 9 στους 10 πολίτες δεν εμπιστεύονται τη σημερινή κυβέρνηση. Τον Οκτώβριο του 2014 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι τώρα» παρατήρησε και κατηγορώντας την κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά: «Μας φόρτωσαν στην πλάτη μας, ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, των 86 δις ευρώ. Ο λογαριασμός Τσίπρα – Βρουφάκη, τώρα έρχεται στους πολίτες. Δυστυχώς η χώρα απώλεσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας στο εξωτερικό. Ακόμα η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβάλει στην κοινωνία μία εξοντωτική και εξοργιστική υπερφορολόγηση. Και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, τόσο στερούμε από τα χρήματα που πρέπει να πάνε στις επιχειρήσεις. Και η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση. Και ο προϋπολογισμός έχει 2,5 δις ευρώ πρόσθετους φόρους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και στηλιτεύοντας την πολιτική της Κυβέρνησης και είπε: «Η κυβέρνηση προσποιείται πως κάνει μεταρρυθμίσεις, ότι κάνει αποκρατικοποιήσεις. Αλλά όλα ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες. Με το ΣΥΡΙΖΑ, οικονομική προκοπή ο τόπος δεν πρόκειται να δει ποτέ».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για «ραγδαία υποβάθμιση στην ποιότητα της δημοκρατίας μας» και τόνισε: «Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή. Αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή. Έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής. Το λέω ξεκάθαρα. Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί από την κυβέρνηση. Θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας. Κανείς δεν τους πιστεύει. Ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί από τη ΝΔ».

Παράλληλα επεσήμανε: «Με προβληματίζουν οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Η συνταγματικότητα του νόμου Παππά έπρεπε να είχε κριθεί νωρίτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων: « Οι δικαστές πρέπει να υπηρετούν το σύνταγμα και τους νόμους. Δεν είναι εκφραστές της πλειοψηφίας, δεν ερμηνεύουν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν. Ο δικαστής είναι ο μόνος αυθεντικός ερμηνευτής του νόμου και πρέπει να απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας» Και υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο στον οποίο οδηγείται η χώρα. Η ΝΔ, δε θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος».

Με ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, τη χαρακτήρισε ως «ιστορικό ατύχημα» τονίζοντας πως είναι η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης».
Συνέχισε λέγοντας: «Το κόστος παραμονής της ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από τις εκλογές», τόνισε κατά την ομιλία του και σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές με ψέματα».

Στην ερώτηση αν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί η κυβέρνηση, απάντησε κατά την ομιλία του: «Ναι! Η «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες. Λιγότερες κρατικές δαπάνες, λιγότεροι φόροι. Με αυτήν τη φορολόγηση κανείς δε μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα».

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του, για μείωση του 30% στον ΕΝΦΙΑ, μίλησε για μείωση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στους αγρότες, καθώς και κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. «Θα δεσμευτούμε για αυτά τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε».

Εξαπέλυσε κόλαφο κριτικής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει ταξικό μίσος. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες. Κάθε μέρα που περνάει ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε σε σειρά έργων που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης