Στα χέρια των ιταλικών Αρχών έπεσε Έλληνας οδηγός φορτηγού με την κατηγορία της διακίνησης λαθρομεταναστών. Ο 27χρονος είχε κρύψει στο όχημά του συνολικά δέκα λαθρομετανάστες. Οι καραμπινιέροι τον εντόπισαν στο ύψος της πόλης Τσερινιόλα, στον αυτοκινητόδρομο Α 16, που οδηγεί στη Νάπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, στον διπλό πάτο του φορτηγού είχαν κρυφτεί δέκα λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι οκτώ κατέβηκαν και απομακρύνθηκαν από το φορτηγό, πριν πλησιάσουν τα αυτοκίνητα των καραμπινιέρων, ωστόσο στη συνέχεια συνελήφθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, ο Έλληνας οδηγός συνέχισε την πορεία του με τελικό προορισμό την Απρίλια, κοντά στη Ρώμη. Αλλά, μετά από λίγο, οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να σταματήσει και να τους δείξει τα χαρτιά του φορτηγού. Οι καραμπινιέροι, ενώ έλεγχαν τις άδειες του Έλληνα οδηγού, άκουσαν ανδρικές φωνές από το εσωτερικό του οχήματος.

Ήταν δύο ακόμη άνδρες, δύο Παλαιστίνιοι, που ταξίδεψαν παράνομα, με πλαστά, ρουμανικά διαβατήρια, τα οποία ήλπιζαν ότι θα τους επέτρεπαν να ζητήσουν άδεια παραμονής από τις ιταλικές Αρχές. Ο διπλός πάτος είχε φτιαχτεί τόσο καλά, που χρειάσθηκε η επέμβαση των πυροσβεστών, για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν οι λαθρομετανάστες.

Ο Έλληνας οδηγός προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του, ωστόσο η εισαγγελία του Τράνι θεωρεί πως ο 27χρονος ήξερε ότι μετέφερε «ανθρώπινο φορτίο» και ότι είχε χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης