Ισχυρά μηνύματα έστειλε στον κόσμο του ποδοσφαίρου η 18η αγωνιστική, που ήταν έτσι κι’ αλλιώς φτωχή (μόλις 14 γκολ) και επεισοδιακή. Να τα δούμε:

Πρώτα ο Ολυμπιακός: έχοντας απέναντί του μια κακή ομάδα, με αμυντικούς (πλην τερματοφύλακα) με φόβο και προχειρότητα στο παιγνίδι τους, απέτυχε να πάρει τους βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φάνηκε καθαρά ότι είτε ο Ζίκο έχει καταστρέψει μια ομάδα με φιλοδοξίες είτε τα παλικάρια του Πειραιά κρατούν δυνάμεις για τα ματς με Μπορντό…

Επτά βαθμούς, πλέον, μπροστά, ο Παναθηναϊκός σπεύδει ταχέως για την επαναφορά του στον τίτλο, όμως είναι αλήθεια πως δεν ήθελε και πολύ το ματς με τον καταδικασμένο Πανθρακικό να μειώσει και να λήξει ισόπαλο στα «χαρτιά».

Θυμίζω ότι με σκορ νίκης 2-1, στα στοιχήματα θα πλήρωνε η ισοπαλία που πλήρωνε 4,5 προς ένα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν προσπάθησε ή δεν ήθελε καθαρή νίκη. Απλώς, μετά το ισόπαλο (στα στοιχήματα…) αποτέλεσμα με Πιερικό για το Κύπελλο, κάθε «διεστραμμένος» μπορούσε να σκεφτεί πονηρά. Συμπέρασμα: προτιμότερο ο ΟΠΑΠ να προσφέρει «δεκάρες» στο φαβορί, παρά να του χρεώνει χάντικαπ ενός γκολ. Κολάζει…

Μίζερη και πάλι η ΑΕΚ απέτυχε να φύγει με τους βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη, που μάλλον δεν τους άξιζε. Η ηρεμία σε αυτήν την ομάδα μοιάζει με σταυρόλεξο για λίγους και ας πιστεύει σε… θαύματα ο Παππάς (δηλαδή ο παράγων και όχι κάποιος ιερέας). Ο Ηρακλής τσίμπησε βαθμό και ανέβηκε ένα σκαλί στη βαθμολογία.

ΠΑΟΚ και Άρης φαίνεται πως θα κυνηγήσουν έως το τέλος την τρίτη (ή και δεύτερη) θέση. Νίκησαν και οι δύο με το μικρότερο δυνατό σκορ, όμως το «διπλό» του Κούπερ στα Γιάννενα επί του Αναστόπουλου κρίνεται πολύ σημαντικό.
Νίκη πέτυχε και η Ξάνθη, μπλοκάροντας τα συστήματα του Εργοτέλη στα Πηγάδια, ενώ ο Ατρόμητος πήρε σημαντική νίκη από τη μέτρια Λάρισα και ο Λεβαδειακός την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη.

Αν αξίζει να σταθεί κάποιος στα περίεργα της αγωνιστικής, οφείλει να επισημάνει τη «ροκ» συμπεριφορά των παικτών του Πανιωνίου (που «ξύπνησαν» στο τελευταίο πεντάλεπτο!), στην αποφασιστικότητα νταήδων οπαδών που τα έκαναν ρημαδιό σε Καβάλα και Γιάννενα, αλλά και την ανεκτικότητα των αστυνομικών δυνάμεων που υποτίθεται ότι υπηρετούν την τάξη στα γήπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης