Σε μεγάλο βραχνά για την κυβέρνηση εξελίσσονται τα μπλόκα των αγροτών, δοκιμάζοντας τις αντοχές της «σκληρής» πολιτικής γραμμής που έχει επιλέξει να ακολουθήσει εν μέσω οικονομικής ανομβρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναν χρόνο μετά τις πολυήμερες αγροτικές κινητοποιήσεις, που απετέλεσαν επί μακρόν πρώτο θέμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εφημερίδες, προξενώντας μεγάλη φθορά στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η κυβέρνηση Παπανδρέου νιώθει καυτή την ανάσα των αγροτών που «απειλούν» να την θέσουν «υπό ομηρία».

Τα μπλόκα στις εθνικές οδούς και τα τελωνεία -που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες- εκτός από μεγάλο πλήγμα στην ήδη επιβεβαρυμμένη οικονομική κατάσταση της χώρας, πλήττουν το προφίλ της κυβέρνησης, καθώς είναι χιλιάδες οι πολίτες που ταλαιπωρούνται στους μπλοκαρισμένους δρόμους και οι επιχειρηματίες που ζημιώνονται οικονομικά.

Άλλωστε, οι δυσαρεστημένοι αγρότες, οι οποίοι αποτελούν κατεξοχήν «δεξαμενή» ψήφων, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο πολιτικό κόστος σε μία κυβέρνηση, η οποία εμμένει στη ρήση ότι «δεν υπάρχουν λεφτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις των αγροτών εντείνονταιΗ στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία προφανώς κινείται στην πολιτική γραμμή που έχει χαράξει το Μέγαρο Μαξίμου, αγνοεί τις προειδοποιήσεις των αγροτών που μέχρι τώρα απλώς ζέσταιναν τα τρακτέρ τους.

Ωστόσο, από αύριο, στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι Θεσσαλοί αγρότες και ως εκ τούτου, ίσως, η κυβέρνηση χρειαστεί να αναθεωρήσει τις αταλάντευτες θέσεις της, κάνοντας ένα βήμα πίσω.

Γιατί, εάν οι κινητοποιήσεις διαρκέσουν για εβδομάδες, τότε η διατήρηση της σκληρής γραμμής θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί.

Εάν πάλι η κυβέρνηση επιλέξει να «χρυσώσει το χάπι» των αγροτών, τότε θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες του πληθυσμού που θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν μερίδιο της «πίτας», μπροστά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Ταξιδιωτική οδηγία Βουλγαρίας για τα μπλόκα των αγροτών

Στο μεταξύ, να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα τις επόμενες δέκα ημέρες, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, συνιστούν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών της Βουλγαρίας,

Τα μπλόκα, τα οποία αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τις ερχόμενες ημέρες, απασχολούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλείουν και τελωνεία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 09:04.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης