Η ομάδα των Ρώσων χάκερ «Fancy Bear» έκανε νέα επίθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ, υποκλέπτοντας στοιχεία για 25 αθλητές που είναι ντοπέ.

O WADA σε επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ σε δηλώσεις προχώρησε και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Ολιβιέ Νιγκλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή κάνει λόγο για στοχευόμενη επίθεση από τους Ρώσους χάκερ με πρόθεση να πλήξει τη φήμη των αθλητών. «Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι συλλέγουμε πληροφορίες από συμβούλους από το υψηλότερο επίπεδο» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στους 25 αθλητές συμπεριλαμβάνονται 10 από τις ΗΠΑ, πέντε από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία και ένας από Δανία, Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία και Ρουμανία.

Ανάμεσα στα ονόματα της λίστας αυτής βρίσκονται η Τσέχα τενίστρια Πέτρα Κβίτοβα (δύο φορές νικήτρια του Γουίμπλεντον), οι Βρετανοί ποδηλάτες Μπράντλεϊ, Γουίγκινς (χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο) και Φρουμ (νικητής τριών Γύρων Γαλλίας), αλλά και ο Ρόμπερτ Χάρτινγκ (κάτοχος χρυσού μεταλλίου στη δισκοβολία στους ΟΑ του Λονδίνου το 2012).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η WADA υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν ως στόχο να πλήξουν το κύρος της, καθώς οι ουσίες αφορούν σε θεραπευτικούς λόγους των αθλητών, ωστόσο οι χάκερ θεωρούν πως τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν τη διαφθορά της WADA σε θέματα ντόπινγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης