Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται το Σάββατο στο παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης.

Το Σάββατο στο «Ολντ Τράφορντ» οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην πρώτη κόντρα των δύο τεχνικών (Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα) και έχει σημάνει συναγερμός στην Premier League, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της διοργανώτριας φοβάται για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των συλλόγων της ίδιας πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», περίπου 400 αστυνομικοί και σεκιούριτι θα βρεθούν στο «θέατρο του ονείρου» με σκοπό να επιβάλουν την τάξη.

Υπάρχει, επίσης, φόβος πως η κόντρα των δύο προπονητών μπορεί να μεταφερθεί και στην κερκίδα. Έτσι, διακριτικά δυνάμεις θα υπάρχουν κοντά και στους δύο πάγκους σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια αψιμαχία μεταξύ των δύο τεχνικών. Άλλωστε και οι δύο δεν έχουν κρύψει πως δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων.

Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο έχουν στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Και οι δύο ξεκίνησαν δυναμικά τις καριέρες τους στις ομάδες του Μάντσεστερ. Μάλιστα, κατάφεραν κιόλας να πανηγυρίσουν δύο ιστορικά ρεκόρ για τους συλλόγους τους. Ο Καταλανός τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι που κατάφερε να κερδίσει και τα πέντε πρώτα επίσημα παιχνίδια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κέρδισε και τα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια της. Οι «μπέμπηδες» νίκησαν (2-1) τη Λέστερ στο Community Shield, αλλά και τις τρεις πρώτες αγωνιστικές με Μπόρνμουθ (1-3), Σαουθάμπτον (2-0) και Χαλ (0-1).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης