Η Renault έδωσε το «πράσινο φως» για την παραγωγή του νέου Megane RS, το οποίο αναμένεται στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Renault Sport έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες στην πίστα του Nurburgring. Παρότι στο αμάξωμα φαίνεται το λογότυπο GT, η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του προφυλακτήρα, αποδεικνύει πως πρόκειται για την έκδοση RS.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κορυφαία εκδοχή του Megane τροφοδοτείται από ένα νέο δίλιτρο turbo κινητήρα με την απόδοση να ξεπερνά τους 300 ίππους. Εφοδιάζεται με προηγμένο σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει καλύτερα κρατήματα στις υψηλές ταχύτητες και ευελιξία στις χαμηλές. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή του αυτόματου διπλού συμπλέκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα μηχανικά μέρη φέρουν την υπογραφή της Renault Sport, με το αμάξωμα να διαθέτει ιδιαίτερα επιθετικό bodykit που τονίζει τα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Θα τοποθετηθεί απέναντι από τα κορυφαία hot hatch της αγοράς, όπως τα Honda Civic Type R, Ford Focus RS και  VW Golf GTI Clubsport S.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Megane


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης