Το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2016, η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου, και το συγκρότημα No Man’s Land, πρόκειται να συμμετάσχουν στο Λαμπατέρια Festival, το οποίο θα διαρκέσει από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στα μαγευτικά Έρια της Κεντρικής Εύβοιας, δίπλα στους καταρράκτες και στους πρόποδες του όρους Δίρφυς.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 03/09, στις 12.00 το μεσημέρι, η Άννα Στερεοπούλου θα παρουσιάσει την Διάλεξη – Ηχοπερίπατο, σχετικά με την εν εξελίξει καλλιτεχνή – επιστημονική της έρευνα, ενώ την ίδια ημέρα, στις 20.00, οι No Man’s Land θα ανοίξουν το πρόγραμμα του Satyr Stage, παρουσιάζοντας μουσική από τον νέο τους δίσκο, «Infinite Equinox» [Anazitisi, 2016]. Επίσης, την Kυριακή 04/09, στις 16.00, στο River Stage, η Άννα Στερεοπούλου θα παρουσιάσει ζωντανά, προσωπικές της συνθέσεις σε ηλεκτρο-ακουστική μορφή, ενώ η Ηχοθεραπεία της «rho – ῥῶ», θα προσφέρεται στον χώρο του Healing Area, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Είσοδος στο Φεστιβάλ Λαμπατέρια είναι δωρεάν και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση με δυνατότητα για ελεύθερο Camping σε σκιερό χώρο, καθώς και να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη γκάμα από παράλληλες δημιουργικές δραστηριότητες, με την συμμετοχή περισσότερων από 100 καλλιτεχνών.

Λίγα λόγια για τους «No Man’s Land»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι No Man’s Land είναι ένα εν εξελίξει μουσικό συγκρότημα με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και σύντομα καθιερώθηκε στην εγχώρια σκηνή, σε μεγάλο βαθμό λόγω των ηλεκτρισμένων live του. To – δυσεύρετο πια – ιστορικό πρώτο τους album, «Zalion» (1988), χαρακτηρίζεται ως νεο-ψυχεδελικό διαμάντι από τους λάτρεις του είδους. Μέχρι σήμερα οι No Man’s Land έχουν στο ενεργητικό τους συνολικά επτά LP με πιο πρόσφατο το «Infinite Equinox» που μόλις κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Anazitisi Records.

Πρόκειται για ένα πείραμα που το γκρουπ επιχειρεί για πρώτη φορά: τα τρία κομμάτια που αποτελούν το album προήρθαν μέσα από πολλές ώρες αυτοσχεδιασμού και «στιγμιαίας σύνθεσης», τόσο επί σκηνής όσο και εντός στούντιο. Στο μεγαλύτερο μέρος τους ηχογραφήθηκαν ζωντανά, με τα «προετοιμασμένα» στοιχεία του κάθε κομματιού να συνδυάζονται με αυτοσχεδιαστικά μέρη. Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος που πλησιάζει πολύ τον ήχο και την ατμόσφαιρα των ζωντανών εμφανίσεων των No Man’s Land. Progressive psychedelia με σταθερό κέντρο της την ροκ τραγουδοποΐα.

Official Website: http://nomansland.gr/

Λίγα λόγια για τη Διάλεξη της Άννας Στερεοπούλου:

Διάλεξη – Ηχοπερίπατος από την Άννα Στερεοπούλου σχετικά με την εν εξελίξει καλλιτεχνή – επιστημονική της έρευνα, πάνω στη Θεραπευτική Ιδιότητα του Ήχου, του Νερού και του Ύπνου – Ονείρων [αρχαία Ασκληπιεία και Σύγχρονα Κέντρα Μελέτης Ύπνου], εμπνευσμένη από την ελληνική και παγκόσμια Μυθολογία, τη Φιλοσοφία, Ψυχολογία και διάφορες μορφές Τέχνης. Κατά την διάλεξη θα γίνει σύντομη
παρουσίαση του παγκόσμιου project της, Circe The Black Cut [Κίρκη: η μαύρη τομή:] και της πρόσφατης ενασχόλησής της με τα Field Recordings και την Δημιουργία εντός της Φύσης. Η διάλεξη λειτουργεί και ως εισαγωγή στην Ηχητική Εγκατάσταση – Ηχοθεραπεία, με τίτλο «rho – ῥῶ», σχεδιασμένη από την ίδια και προσφερόμενη στον χώρο του Healing Area, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Από τον Απρίλιο του 2016, η Άννα Στερεοπούλου είναι μέλος του ελληνικού συγκροτήματος «No Man’s Land», ενώ το τρέχον διάστημα η συνθέτις επικεντρώνεται στην εν εξελίξει έρευνά της πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο, μέσω της κυκλοφορίας του τελευταίου της θεματικού άλμπουμ «c I r c e :the black cut:» και του ομώνυμου παγκοσμίου project της (συναυλίες, σεμινάρια, εγκαταστάσεις, συνεργασίες, και άλλα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μουσική που θα παρουσιάσει την Κυριακή 04/09 εμπνέεται από το εν λόγω album, αλλά και προηγούμενες δημιουργίες της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης