Τις προτιμήσεις του στην κρητική κουζίνα έδειξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο τραπέζι που παρατέθηκε προς τιμήν του σε γνωστό εστιατόριο του χωριού Ψυχρό στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Μετά τη επίσκεψη στο Δικταίον Άνδρον μαζί με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο Τούρκος υπουργός και το επιτελείο του δείπνησαν και απόλαυσαν τις λασιθιώτικες λιχουδιές και την κρητική κουζίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μενού στηρίχθηκε στην κουζίνα της περιοχής, που ήδη την έχει γνωρίσει από πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Κοτζιάς, αναφέρει στο ekriti.gr ο Νικηφόρος Γερακάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Χάλαβρο».

«Ξεκινήσαμε με ρακί, γραβιέρα τρύπας, ξίγαλο, ντάκο, κολοκυθοανθούς, πατάτες τηγανητές και φασόλια Οροπεδίου» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για κυρίως πιάτο, είχαμε αρνί αντικριστό, πατάτες και κρέας στον φούρνο και μακαρόνια στρουφικτά – παραδοσιακά περιοχής. Και κλείσαμε με τηγανίτες και πίτες με μέλι, γιαούρτι με μέλι και διάφορα φρούτα εποχής» τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μενού συνοδεύτηκε από ροζέ κρασί και την επιθυμία του Τούρκου αξιωματούχου να ξαναφάει και την ώρα του γλυκού άλλες δύο μερίδες τηγανητές κυδωνάτες πατάτες στην παρασιά.

«Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου τού χάρισε ένα λευκό κρητικό μαντήλι και εγώ μια κρητική κατσούνα» σημειώνει.

Φεύγοντας ο Τούρκος, όπως λέει ο κ. Γερακάκης, του μίλησε για την άνεση και την απλότητα που ένιωσε στον χώρο και την ικανοποίηση που του άφησαν… οι τηγανητές πατάτες, επισημαίνει, χαμογελώντας στο ekriti.gr ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

Οι φωτογραφίες είναι αποκλειστικό υλικό του ιδιοκτήτη της ταβέρνας που παραχώρησε στο ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης