Τα περισσότερα παιδιά αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν ότι οι γονείς τους έχουν νέους συντρόφους. Θέλουν να πιστεύουν ότι ένα πρωί θα ξυπνήσουν και -με έναν μαγικό τρόπο- θα έχουν καταφέρει να επανενώσουν τους φυσικούς τους γονείς. Άλλα παιδιά, βλέποντας τους γονείς τους να παίρνουν διαζύγιο, θεωρούν ότι όλες οι σχέσεις είναι καταδικασμένες να καταλήξουν στον χωρισμό.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα παιδιά συγκρίνουν το νέο ταίρι της μητέρας ή του πατέρα τους με τους φυσικούς γονείς και βρίσκουν επάνω τους όλα τα ελαττώματα και τα αρνητικά του κόσμου.
Αυτό που πρέπει εσείς να θυμάστε, είναι ότι, μετά το διαζύγιο, πρέπει και εσείς να νιώσετε γεμάτοι. Να ζήσετε! Χωρίς, φυσικά, αυτό να είναι εις βάρος των παιδιών σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενθαρρύνετέ το να αφήσει στην άκρη τα «παραμύθια». Άσχετα από την ηλικία τους, τα παιδιά πιστεύουν ότι η κατάσταση γύρω τους δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ακόμα και όταν μεγαλώσουν και φύγουν εκείνα από το σπίτι, θέλουν τους γονείς τους μαζί και αγαπημένους. Έτσι, όταν μαμά και μπαμπάς παίρνουν διαζύγιο, το «παραμύθι» -που έχουν στο μυαλό τους- γιγαντώνεται και συνεχώς θέλουν να το ζήσουν. Πρέπει να είστε ξεκάθαροι με τα παιδιά σας και να τους δώσετε να καταλάβουν ότι αυτό μπορεί και να μην συμβεί ποτέ. Κάνετε, όμως, ξεκάθαρο και ότι το γεγονός ότι η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι πλέον ερωτευμένοι, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ερωτευτούν ξανά στο μέλλον.

Διευκρινίστε ότι δεν βιάζεστε να βρείτε αντικαταστάτη. Κάνετε σαφές ότι το να βγείτε ένα ραντεβού δεν σημαίνει ότι…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης