Μία νέα κατηγορία προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του γιατρού, Κώστα Κωσταντινίδη, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «SEXUALITY» ή στο e-mail: sexuality@zougla.gr.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, είναι ιδρυτής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλει διαγνωστικά και θεραπευτικά σε περισσότερους από 15.000 ασθενείς με ανδρολογικά και ουρολογικά προβλήματα – σεξουαλικές διαταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «τράβηγμα» είναι αξιόπιστη μέθοδος αντισύλληψης;

Γεια σας. Ο κύκλος της κοπέλας μου, όπως έχω παρατηρήσει στο διάστημα της σχέσης μας (περίπου 1.5 χρόνος), είναι μάλλον ασταθής, καθώς μπορεί να έχει καθυστέρηση κάποιο μήνα μερικές μέρες, αλλά έπειτα για τους επόμενους μήνες παρουσιάζει σταθερότητα. Αυτές οι καθυστερήσεις μάς έχουν αγχώσει αρκετές φορές, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις μέσα στον κύκλο που δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό. Η πλειοψηφία των επαφών μας γίνεται με χρήση προφυλακτικού, αλλά ακόμα κι όταν δεν το χρησιμοποιούμε, η εκσπερμάτιση γίνεται εξωτερικά (το γνωστό τράβηγμα). Σε άλλη απάντηση σας στη στήλη αυτή έχω διαβάσει ότι τα προσπερματικά υγρά δεν είναι επικίνδυνα για εγκυμοσύνη, κάτι που ομολογώ ότι καταρρίπτει την αντίληψη που είχα. Θα σας παρακαλούσα για τη διευκρίνιση αυτού, κάτι που τελικά παραπέμπει στην ερώτηση αν το «τράβηγμα» είναι αξιόπιστη μέθοδος αντισύλληψης. Σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, θα ήθελα να ξέρω τι τρόποι υπάρχουν για τον τερματισμό της και ποιοι είναι οι λιγότερο επώδυνοι και λιγότερο επικίνδυνοι για την κοπέλα και την ικανότητά της να κυοφορήσει στο μέλλον. Ευχαριστώ

Αγαπητέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικά η μέθοδος αυτή έχει ποσοστά λάθους της τάξεως του 10% .

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης