Δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων ο Ανδρέας Βαζαίος, καθώς κατέλαβε την 11η θέση στους ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε έβδομος στη δεύτερη σειρά με 1:59.54, πιο αργά δηλαδή από την κούρσα του στα προκριματικά, κι ενώ ήταν δεύτερος στο 50άρι της πεταλούδας και τέταρτος μετά το ύπτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει ο χρόνος. Ήμουν πιο αργός από το πρωί. Δεν ένιωθα κουρασμένος, δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Ερωτηθείς δε για το πώς ένιωσε που κολύμπησε δίπλα σε «αστέρες» όπως ο Φελπς και ο Λόχτι είπε: «Δεν με τρόμαζε που κολυμπούσα με τόσο μεγάλους αθλητές. Ήμουν ήρεμος».

Η οκτάδα του τελικού «έκλεισε» στο 1:58.85 του Γερμανού Φίλιπ Χάιντς, τη στιγμή που ο Βαζαίος είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό του Λονδίνου 1:58.18, φαίνεται όμως ότι δεν κατάφερε να κάνει ακόμη ένα φορμάρισμα ώστε να επαναλάβει ανάλογη επίδοση στο Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον ταχύτερο χρόνο πέρασε τον αυριανό τελικό ο Αμερικανός Μάικλ Φελπς με 1:55.78, ακολουθούμενος από τον συμπατριώτη του Ράιαν Λόχτε (1:56.28).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης