Μουδιασμένοι ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι του Λονδίνου, αντικρίζοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πάνοπλους αστυνομικούς, να περιπολούν την πόλη τους, μετά από το σκηνικό θανάτου που έστησε εχθές τη νύχτα, ένας 19χρονος, στην πολυσύχναστη πλατεία «Russel», που βρίσκεται δίπλα από το παγκοσμίου φήμης, Βρετανικό μουσείο. Τραγικός απολογισμός… ένας νεκρός και πέντε τραυματίες. 

Ο 19χρονος αδίστακτος δολοφόνος, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μαχαίρωσε επανηλειμμένως στην πλάτη και το στήθος, την άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, μέχρι να ξεψυχήσει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έβλεπες παντού αίμα», λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τις αγγλικές αστυνομικές αρχές, η 70χρονη είναι αμερικανικής εθνικότητος. Η αμερικανίδα έχασε τη ζωή της στη σκηνή, όπου πέντε λεπτά αργότερα, έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να πέσει, κανένας πυροβολισμός. Υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας από την Αμερική και την Αυστραλία. 


Αξιωματικός της αστυνομίας συλλέγει στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος δράστης της επίθεσης, είναι Νορβηγός πολίτης με καταγωγή από τη Σομαλία. Μετά τη σύλληψή του -για την οποία χρησιμοποιήθηκε όπλο αναισθητοποίησης – μετεφέρθη στο νοσοκομείο και τώρα τελει υπό κράτηση και παραμένει σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου. 

Κι ενώ το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα έχει αποκλειστεί, καθώς δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο ριζοσπαστικοποίησης του δράστη, ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, συνέστησε στους πολίτες, να παραμείνουν ψύχραιμοι, αλλά εβρισκόμενοι όπως ανέφερε, πάντα σε επαγρύπνηση.  

Εξακόσιοι πάνοπλοι άντρες της «Scotland Yard», κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους και περιπολούν σε τουριστικούς χώρους, σταθμούς τρένου και μετρό, ενώ έχουν δικαίωμα να μπουν σε οποιοδήποτε χώρο, ιδιωτικό ή μη, χωρίς προηγουμένως να έχει εκδοθεί σχετικό ένταλμα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης