Δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου ανέφεραν ότι η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) θα επιτρέψει τελικά στους Βλαντιμίρ Μορόζοφ και Νικίτα Λόμπιντσεφ να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η ίδια η FINA με ανακοίνωσή της διέψευσε τα σενάρια και ξεκαθάρισε ότι για τους δύο Ρώσους, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην έκθεση ΜακΛάρεν για το συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία, θα αποφασίσει η τριμελής επιτροπή την οποία συνέστησε η ΔΟΕ. Η συγκεκριμένη επιτροπή ασχολείται αποκλειστικά με τους Ρώσους αθλητές όλων των σπορ και αγωνισμάτων και καλείται να επιλέξει τους «αθώους» από εκείνους που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μορόζοφ και Λόμπιντσεφ έχουν προσφύγει στο CAS κατά του αποκλεισμού τους, ωστόσο υπάρχει η αίσθηση ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης θα παραπέμψει με τη σειρά του την υπόθεση στην τριμελή επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου ανακοίνωσε ότι οι επαναληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη και αφορούσαν στα δείγματα των Ρώσων αθλητών που ελήφθησαν κατά το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, ήταν όλοι αρνητικοί.

Πλέον, η FINA διατηρεί τη θετική εισήγηση για τους κολυμβητές της Ρωσίας, εκτός των επτά που έχουν αποκλειστεί. Πρόκειται για τους Μορόζοφ, Λόμπιντσεφ, Εφίμοβα, Ντόγκβαλιουκ, Λόβτσοβα, Ουστίνοβα και Κραπίβινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης