Συνδυάστε ιδανικά το ριζότο με προσούτο και σκόρδο. Μάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί…
Υλικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο εμπορίου
45 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το σκόρδο μαζί με το ψιλοκομμένο προσούτο και σοτάρουμε.
- Αμέσως μετά ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
- Μόλις «πιει» το κρασί, ρίχνουμε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζωμό.
- Όταν το ριζότο είναι έτοιμο,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, κόβουμε την γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Μόλις το τυρί λιώσει, το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή και με σπιτικό ζωμό κοτόπουλου.
Πηγή: govastileto.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης