Στο πλαίσιο της τήρησης μια ισορροπημένης διατροφής, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την αξία των λαχανικών και να τα συμπεριλαμβάνετε συνεχώς στην καθημερινή σας διατροφή.

Τα λαχανικά και τα χόρτα δεν παχαίνουν και μας χορταίνουν. Έχουν μεγάλη ποσότητα σε νερό, λίγους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και στοιχεία με αντιοξειδωτική δράση. Δεν θα πρέπει να παραλείπετε κάθε γεύμα σας να περιλαμβάνει χόρτα και λαχανικά, τα οποία προκαλούν κορεσμό και ως εκ τούτου καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκλέψτε» λίγο χρόνο, για να απολαύσετε με ηρεμία ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα, όπως είναι μία χορταστική σαλάτα. Φτιάξτε την με άφθονα λαχανικά της επιλογής σας και αυξήστε τη θρεπτική της αξία, προσθέτοντας πηγή αμύλου και πρωτεΐνης. Μπορείτε να τρώτε όσα λαχανικά και χόρτα επιθυμείτε ωμά, ψητά ή βραστά, προσθέτοντας μόνο ελαιόλαδο, ξύδι και λεμόνι. Οι καλύτερες επιλογές είναι τα καρότα, τα κολοκυθάκια, η ντομάτα, το μαρούλι, το λάχανο, τα χόρτα, τα παντζάρια, οι πιπεριές, τα σπαράγγια, τα πράσινα φασολάκια, το πράσο, το σπανάκι και το σέλινο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης