Την άμεση συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Γερμανίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας δεν μπορούσαν να αφήσουν ασυγκίνητο τον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος όχι μόνο έχει κάνει το μεταπτυχιακό του στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, αλλά είναι και παντρεμένος με Γερμανίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και κάθε φορά που ο κουνιάδος του διαβάζει στις εφημερίδες για την οικονομική κρίση, τα σκάνδαλα και τα κακώς κείμενα της χώρας μας, αμέσως επικοινωνεί με τον πρόεδρο, ζητώντας του να μάθει τι γίνεται τελικά στην Ελλάδα.

«Ο Σπίγκελ έγραψε ότι έγινε αυτό, το άλλο, το δείνα… Τι γίνεται στην Ελλάδα, πέσατε έξω οικονομικά, καταστραφήκατε;», είναι τα ερωτήματα που κάνει ο κουνιάδος, εκνευρίζοντας ενίοτε τον κύριο Πετσάλνικο, ο οποίος προσπαθεί να του εξηγήσει ότι πολλές φορές γράφονται ή λέγονται και υπερβολές.

Σήμερα, με το που άκουσε ο πρόεδρος της Βουλής ότι στη Γερμανία το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο, ότι τελείωσε το αλάτι και ότι οι Γερμανοί περνάνε δύσκολες ώρες, ενώ ο κρατικός μηχανισμός δείχνει να μην τα καταφέρνει, φρόντισε να στείλει αμέσως βοήθεια στη «δεύτερη πατρίδα του». Πακετάρισε λοιπόν μισό κιλό αλάτι (Κάλας) στον κουνιάδο του και μια επιστολή στην οποία αναφέρει: «Αγαπητέ μου κουνιάδε, παρακολουθώ στα μέσα ενημέρωσης τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεχτείτε τουλάχιστον αυτή τη μικρή βοήθεια από εμάς, γιατί παρά την οικονομική μας κρίση, αλάτι έχουμε μπόλικο. Βλέπω ότι το κράτος σας κοντεύει να παραλύσει, εξαιτίας των φυσικών αυτών καταστροφών ή μήπως όλα αυτά είναι λιγάκι υπερβολικά;»

«Ελπίζω ο κουνιάδος μου να καταλάβει το αστείο», είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης