Το πρώτο διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό από τη Βουλή, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος την περασμένη Παρασκευή στη χώρα, απηύθυνε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρώτο διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό από τη Βουλή, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος την περασμένη Παρασκευή στη χώρα, απηύθυνε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟ Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για διασπαστικές δυνάμεις όπως το PKK και το ISIS. Στο διάγγελμά του, εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο «έδειξε» ως «ενορχηστρωτή» της απόπειρας, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτοί που χτύπησαν τη Βουλή δεν ήταν στρατιώτες, αλλά τρομοκράτες» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος σε όσους συμμετείχαν στο πραξικόπημα είπε ότι «άφησαν έξω τη θρησκεία, έκαναν επιθέσεις ακόμη και στη Βουλή. Εσείς κάνετε επίθεση στον λαό!».

Σε μία κίνηση εντυπώσεων αναφέρθηκε στο κάλεσμα που απηύθυνε ο ίδιος «στον λαό μου, να μαζευτούν στις πλατείες. Κάθε βράδυ αυτός ο λαός γεμίζει τις πλατείες», πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες «να παραμείνουν στις πλατείες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν έκανε ακόμη λόγο για «καρκίνωμα που υπάρχει» και προειδοποίησε ότι θα «γίνει εκκαθάριση» παρόλο που θα πάρει χρόνο.

Στέλνοντας μήνυμα στη Δύση είπε πως «δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με διπροσωπία».
Στο τέλος της ομιλίας του είπε πως θα στείλει σε κυβερνήσεις της Δύσης φωτογραφίες και βίντεο από τις ζημιές που έχει υποστεί το κοινοβούλιο, ενώ είπε πως ο λαός του «αποτέλεσε παράδειγμα για τον κόσμο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης