Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους συνεργούς του μακελάρη της Νίκαιας, ανήμερα της εθνικής εορτής της Γαλλίας.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στους πέντε υπόπτους που κρατούνται για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και οι πέντε έχουν παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της επίθεσης, την «Ημέρα της Βαστίλης», στο παραθαλάσσιο «Promenade des Anglais» της Νίκαιας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους.

Χουκρί Γ., ετών 37

Πρόκειται για πολίτη της Τυνησίας που διαμένει μόνιμα στη Γαλλία και από την Κυριακή έχει τεθεί υπό επίσημη έρευνα για άμεση εμπλοκή του, στην οργάνωση του τρομοκρατικού σχεδίου σύμφωνα με το εισαγγελικό γραφείο του Παρισιού. Μάλιστα το DNA του βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού του φονικού φορτηγού. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως είχε λευκό ποινικό μητρώο ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικώς τους τελευταίους δύο μήνες, πριν το χτύπημα στη γαλλική ριβιέρα, τουλάχιστον 450 φορές, με τον μακελάρη της Νίκαιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τυνήσιος συνεργός του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, του είχε στείλει κιόλας προσωπικό μήνυμα στο Facebook, να πραγματοποιήσει το σχέδιο του φορτώνοντας το συγκεκριμένο φορτηγό με τόνους από σίδερα ούτως ώστε, όπως του λέει, να έχουμε όσο πιο πολλούς νεκρούς γίνεται.

Μοχάμεντ Ουαλίντ Γ., ετών 40

Πρόκειται για Γαλλοτυνήσιο ο οποίος γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1976 και έχει ζήσει στη Νίκαια της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα παλιό καλό φίλο του μακελάρη Μπουλέλ, με τον οποίο σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού αντάλλαξαν συνολικά 1.278 τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ των ετών 2015 και 2016. Μάλιστα λίγες μέρες είχε ανεβάσει και φωτογραφίες του εαυτού του στο Facebook, τις λεγόμενες selfie, ποζάροντας από τη θέση του οδηγού στο φορτηγό το οποίο είχε νοικιάσει ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια.

Ραμζί Α., ετών 21

Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και είναι ο νεότερος από τους πέντε υπόπτους που κρατούνται σε σχέση με την επίθεση ενώ έχει καταδικαστεί έξι φορές από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάιο του 2015 για μια σειρά κλοπών και κατοχής ναρκωτικών, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Στο μεταξύ μόλις λίγα λεπτά πριν από την αιματηρή επίθεση, ο Ραμζί έλαβε ένα μήνυμα κειμένου από τον μακελάρη της Νίκαιας, ο οποίος τον ευχαριστούσε για το όπλο που του έδωσε την προηγούμενη ημέρα, όπως λέει στο μήνυμά του και το οποίο χρησιμοποίησε στην ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Οι ερευνητές βρήκαν πάντως το Σάββατο € 2.500 σε μετρητά στο σπίτι του Ραμζί  καθώς και 200 ​​γραμμάρια κοκαΐνης.

Αρτάν H., ετών 38 και Ενκελεντζά Ζ., ετών 42

Ο Αρτάν, είναι Αλβανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1978 και η σύντροφός του, Ενκελεντζά, έχει και τη γαλλική υπηκοότητα. Και οι δύο συνελήφθησαν την Κυριακή με την υποψία της υλικοτεχνικής υποστήριξης στο δράστη του μακελειού.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης