Έπειτα από «μαραθώνιες» διαπραγματεύσεις (σ.σ.: διήρκησαν τέσσερις ώρες) η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η Ευρωλίγκα βρήκαν τη «χρυσή τομή» στο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Ως γνωστόν οι σχέσεις των πρωταθλητών Ευρώπης με τη διοργανώτρια Αρχή ήταν τεταμένες, με αφορμή το ξέσπασμα του Θανάση Γιαννακόπουλου εναντίον του διαιτητή Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα στον περυσινό τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ, εξοργισμένος από τη διαιτησία του Ισπανού, του είχε πετάξει χρήματα στα… μούτρα του, εκφράζοντας έτσι την οργή του για τα λάθη του.

Αποτέλεσμα ήταν οι δύο πλευρές να βρεθούν, όπως προαναφέραμε, στο CAS, στο πλαίσιο της προσφυγής που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός σε βάρος της απόφασης της Ευρωλίγκα, η οποία του είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ για αυτή του την αντίδραση.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε λοιπόν η εκδίκαση της προσφυγής του «τριφυλλιού», με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμβιβαστική λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση, καθώς υπογράφηκε ρήτρα εμπιστευτικότητας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε πετύχει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι εμείς ως Παναθηναϊκός και έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι σχέσεις του πρωταθλητή Ευρώπης με την Ευρωλίγκα. Φτάσαμε σε συμφωνία, επικύρωσε το CAS με απόφασή του. Λεπτομέρειες της συμφωνίας δε θα κοινοποιηθούν.

Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένος, γιατί δικαιώθηκε ο Παναθηναϊκός και αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του με την Ευρωλίγκα», ήταν η δήλωση του νομικού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, μετά το πέρας της διαδικασίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά τον Βασίλη Σπανούλη, νοκ-άουτ ενόψει του παιχνιδιού με την Όλντενμπουργκ στη Γερμανία τέθηκε ο Νίκολα Πέκοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πέλμα, με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει στη Γερμανία για προληπτικούς κυρίως λόγους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης