Πρόταση στη Σούπερ Λίγκα να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής και να αναλάβει την προεδρία της ΚΕΔ έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πρότεινε τον Άντερς Φρισκ για τη θέση, ενώ τόνισε ότι ο Σουηδός είναι έτοιμος να αποδεχτεί την πρόταση.

Παράλληλα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης πρότεινε μετά την πάροδο πέντε χρόνων από την αποχώρηση κάποιου διαιτητή, να καταλαμβάνει διοικητική θέση. Η τρίτη πρόταση αφορά το ρόστερ των ομάδων να έχει 50% Έλληνες, ενώ να μπουν προϋποθέσεις για την αγορά ξένων ποδοσφαιριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρότεινε να θεσμοθετηθεί ειδικός κανονισμός μεταξύ ΠΣΑΤ, Σούπερ Λίγκα, Β’ και Γ’ Εθνικής, ώστε να εφαρμοστεί salary cup.

“Ανανεώθηκαν κατά 90% οι πίνακες, ώστε να μπουν νέα παιδιά στο χώρο. Μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας. Γίνονται λάθη και κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια όλα τα λάθη τιμωρούνται. Δεν είναι δική μας η ευθύνη, αλλά της Σούπερ Λίγκα. Όπως είναι σε όλους γνωστό, μέλος της Σούπερ Λίγκα ανήκει στην εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔ. Τα τελευταία έξι χρόνια, δεν έχουν κριθεί πρωταθλήματα από διαιτητές. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση, οπότε όλοι αδικούνται και όλοι ευνοούνται κατά καιρούς. Δεν υπάρχει σκοπιμότητα στα λάθη προς μία κατεύθυνση. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόοδος που έχει δείξει η διαιτησία. Όσο για τους παρατηρητές, δεν τους ελέγχουμε μόνο εμείς, αλλά και η Σούπερ Λίγκα, η οποία έχει μερίδιο ευθύνης”, είπε ο Βασίλης Γκαγκάτσης και συνέχισε:

“Θέλουμε να χτίσουμε νέα σχέση με την Πολιτεία, να συζητάμε και να έχουμε άριστη συνεργασία, κάτι που επιβάλλεται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει και ο ΟΠΑΠ να σταθεί δίπλα στο ποδόσφαιρο, με τους όρους που ο ίδιος κρίνει. Περιμένουμε να δούμε την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλουμε περαιτέρω ανάπτυξη στις μικρότερες Εθνικές κατηγορίες και η Εθνική ομάδα να έχει παίκτες που προέρχονται από τις μικρότερες Εθνικές. Θα αναλάβουμε διοργανώσεις της UEFA και της FIFA σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, όχι Ανδρών, αλλά Ελπίδων, Νέων και Παίδων. Θέλουμε αναβάθμιση στη διαιτησία και να δώσουμε τα εχέγγυα, προκειμένου οι διαιτητές να κάνουν αυτά που πρέπει”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης