Θα μπορούσε η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα να αποτελέσει το «φάρμακο» που θα οδηγήσει στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και του απόλυτου αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας;

Θετική στο ενδεχόμενο μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«ΝΑΙ» είναι η απάντηση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρήκε πολύ καλή την ιδέα αυτή. Έτσι, όταν της τέθηκε σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην ομώνυμη πόλη του Κολοράντο στις ΗΠΑ, δεν έχασε ευκαιρία να τοποθετηθεί. Την ερώτηση έθεσε η αντιπρόεδρος του «Ινστιτούτου Άσπεν» και υπεύθυνη για τη διοργάνωση του φεστιβάλ Κίτι Μπουν.

«Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μεγάλη καταστροφή για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή» ανέφερε.

Ευκαιρία για ανάπτυξη

Η απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν άμεση. «Νομίζω πως είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ (που το θέσατε). Ξέρετε, τα οφέλη από τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αυτό που χρειάζεται αυτή η οικονομία. Γι’ αυτό (μια τέτοια εξέλιξη) θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί» είπε η επικεφαλής του Ταμείου και συνέχισε κάνοντας σχεδόν… διάλεξη για τους λόγους που μια παρόμοια ιδέα θα ήταν καλή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα χρεοκόπησε μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οπότε το «πάρτι» με τις δημόσιες δαπάνες εκτίναξε στα ύψη το χρέος​Μπορεί να μην πρόκειται για μια νέα ιδέα, καθώς είχε υποβληθεί και τη δεκαετία του ’90, ωστόσο η συγκυρία στην οποία εκφράζεται εκ νέου δείχνει να έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν στο τέλος να καθορίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας τρομακτική τουριστική -και όχι μόνο- ώθηση, κίνητρο για ορθολογική ανάπτυξη του τομέα με σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών που θα συνεισφέρουν μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Λεπτομέρεια… Η Ελλάδα χρεοκόπησε μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οπότε το «πάρτι» με τις δημόσιες δαπάνες εκτίναξε στα ύψη το χρέος… Τα εντυπωσιακά στάδια που κατέληξαν σε ολυμπιακά «ερείπια» παραμένουν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, για να θυμίζουν τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος που πληρώνει η πλειονότητα των πολιτών στα χρόνια των μνημονίων…

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης