Έφοδοι για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική, από κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας όπου και βεβαιώθηκαν παραβάσεις ειδικά για «μαύρη» εργασία και μη έκδοση αποδείξεων.

«Όλο το καλοκαίρι τα κλιμάκια θα βρίσκονται στη Χαλκιδική διενεργώντας ασφυκτικούς ελέγχους», επισημαίνουν, αναφέροντας πως «οι εντολές είναι σαφείς, σε καθημερινή βάση να ελέγχεται κάθε επιχείρηση είτε τουριστική είτε εστίασης καθώς και διασκέδασης. Όπου είναι αυξημένος ο τουρισμός παρατηρείται και μεγάλη φοροδιαφυγή. Με τους ελέγχους επιχειρείται να περιοριστεί το φαινόμενο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο δείγμα των ελέγχων έγινε αντιληπτό σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και ειδικά στις τουριστικές περιοχές της Καλλιθέας και της Αθύτου το Σαββατοκύριακο. Δύο κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας με δέκα μέλη έκαναν φύλλο και φτερό στοιχεία από εννέα καταστήματα των δύο περιοχών, μεταξύ των οποίων ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια.

Οι περισσότερες παραβάσεις ήταν της ασφαλιστικής νομοθεσίας με εργαζόμενους που είτε δεν ήταν δηλωμένοι στα στοιχεία των επιχειρήσεων είτε ήταν καταχωρημένοι ότι απασχολούνται τετράωρο, ενώ δούλευαν μέχρι και δώδεκα ώρες. Σε άλλη περίπτωση βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, ενώ στα βιβλία είχε καταγραφεί πως είχε… ρεπό. Αρκετές ήταν και οι παραβάσεις με τη μη έκδοση αποδείξεων.

Ο σχεδιασμός και οι εντολές των οικονομικών ελεγκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν περιορίζεται μόνο στη Χαλκιδική. Με την έφοδο στην Κασσάνδρα εγκαινιάστηκε σαφάρι ελέγχων που θα περιλαμβάνει όλες τις παραλιακές τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Αιφνιδιαστικές έρευνες αναμένονται στο προσεχές διάστημα στις παραλίες της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια υπηρεσία καλύπτει και τις περιοχές της Ηπείρου, όπου επίσης θα γίνουν έλεγχοι.

«Σκοπός είναι να περιοριστεί τόσο η φοροδιαφυγή όσο και η μαύρη εργασία. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς για όλο το καλοκαίρι», έλεγαν στελέχη της υπηρεσίας.

Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης