Λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας Mercedes AMG GT R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο περιγράφεται από τη γερμανική εταιρεία ως το «πράσινο θηρίο». Τοποθετείται ανάμεσα από τις AMG GT S και AMG GT Black Series, υιοθετεί στοιχεία από την αγωνιστική GT3 και τροφοδοτείται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 585 ίππους, δηλαδή 75 περισσότερους από την απλή έκδοση του μοντέλου.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα. Φέρει νέο bodykit και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, με τους προφυλακτήρες, τη γρίλια στη μάσκα και το διαχύτη να έχουν ανασχεδιαστεί. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει σε πλαίσιο, ανάρτηση, φρένα και ελαστικά, με την carbon σταθερή πτέρυγα πίσω να κάνει τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα με τις κίτρινες ραφές και η εκτεταμένη χρήση alcantara. Όσο για το αποκλειστικό πράσινο χρώμα του αμαξώματος, έχει ονομαστεί «AMG Green Hell Magno», παραπέμποντας στο Nurburgring, γνωστό και ως «Πράσινη Κόλαση».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης