Σε ένα παιχνίδι που είχε τρία δοκάρια, τέσσερις σκισμένες φανέλες και μία σκασμένη μπάλα, Γαλλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ και προκρίθηκαν στην φάση των «16» του Euro 2016.

Οι δύο ομάδες βγήκαν φουριόζες στο Πιερ Μορουά με τους Γάλλους να έχουν την υπεροχή και τους Ελβετούς να συμμετέχουν στον γρήγορο ρυθμό και να απειλούν όποτε τους δίδεται ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελβετία μόλις στο 8′ απείλησε με κόρνερ του Σακίρι, όμως ο πεσμένος στο έδαφος Τζουρού δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Γαλλία απάντησε άμεσα. Στο 12′ του σουτ του Πογκμπά αποκρούστηκε από τον Σόμερ και στη συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο κίπερ της Ελβετίας απομάκρυνε και το διαγώνιο σουτ του Πογκμπά, ενώ στο 17′ το σουτ του Πογκμπά έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζόμερ!

Οι Ελβετοί στο δεύτερο μέρος έριξαν τον ρυθμό, ενώ και οι Γάλλοι έδειξαν να προσαρμόζονται στο… στείρο 0-0. Στο 75′ καταγράφηκε η πρώτη καλή φάση των Γάλλων με το σουτ του Παγέ στην κίνηση να προσκρούει επίσης στο δοκάρι. Στο 80′ ο Παγέ προσπάθησε και πάλι να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε στόχο και έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Ελβετία-Γαλλία 0-0 (ΕΡΤ1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες: Ραμί, Κοσιελνί

Κόκκινες κάρτες:


Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς):
Σόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Ντζεμαϊλί, Τσάκα, Μπεχράμι, Σακίρι (79′ Φερνάντες), Μεχμέντι (86′ Λανγκ), Εμπολό (74′ Σεφέροβιτς).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν):
Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63′ Παγέ), Γκριεζμάν (77′ Ματουιντί), Ζινιάκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης